Ονειροκρίτης, όνειρα ερμηνεία, oneirokritis online

Αναζητήστε στα δεξιά σας με ελληνικούς χαρακτήρες την λέξη για ερμηνεία που επιθυμείτε  και θα σας προταθούν όλες οι λέξεις που υπάρχουν στον κατάλογο του ονειροκριτησ .eu 

Ονειροκριτης freud Ο Sigmund Freud ή Σίγκμουντ Φρόιντ (1856-1939) θεωρείται ο πατέρας της ψυχανάλυσης και έφερε την επανάσταση στην έρευνα των ονείρων με την εργασία του Η Ερμηνεία των Ονείρων. Ο Φρόιντ άρχισε να αναλύσει τα όνειρα για να κατανοήσει τις πτυχές της προσωπικότητας που έχουν σχέση με την παθολογία. Πιστεύει ότι τίποτα δεν συμβαίνει στη τύχη. Κάθε σκέψη και δράση είναι δικαιολογημένη από το ασυνείδητο μας σε κάποιο επίπεδο. Για να ζήσουμε σε μια πολιτισμένη κοινωνία, έχουμε μια τάση να συγκρατήσουμε τις ορμές μας και να καταστείλουμε παρορμήσεις μας. Ωστόσο, αυτές οι παρορμήσεις πρέπει να απελευθερωθούν με κάποιο τρόπο? Έχουν έναν τρόπο να έρθουν στην επιφάνεια σε συγκεκαλυμμένες μορφές.

Ένας τρόπος αυτές οι παρορμήσεις να ελευθερωθούν είναι μέσω από τα όνειρά μας. Επειδή το περιεχόμενο του ασυνείδητου μπορεί να είναι εξαιρετικά ενοχλητικό ή επιβλαβείς, ο Φρόιντ θεωρεί ότι το ασυνείδητο εκφράζεται σε μια συμβολική γλώσσα.

Ο Freud κατηγοριοποιεί τις πτυχές του νου σε τρία μέρη:

  • Id - επικεντρώνεται γύρω από αρχέγονες παρορμήσεις, χαρές, τις επιθυμίες και την επιθυμία εκπλήρωσης.
  • Ego - που ασχολείται με το συνειδητό, το ορθολογικό, την ηθική και την αυτο-επίγνωση πλευρά του μυαλού.
  • Superego - η λογοκρισία για τo Id, η οποία είναι επίσης υπεύθυνη για την επιβολή της ηθικής του Ego.

Όταν είμαστε ξύπνιοι, οι παρορμήσεις και οι επιθυμίες του id καταργούνται από το Superego. Μέσα από τα όνειρα, είμαστε σε θέση να πάρουμε μια γεύση από το ασυνείδητο ή το id. Επειδή οι φρουροί μας έχουν καταργηθεί κατά τη διάρκεια του ονείρου, το ασυνείδητο έχει την ευκαιρία να δράσει και να εκφράσει τις κρυφές επιθυμίες του id. Ωστόσο, οι επιθυμίες του id μπορεί, κατά καιρούς, να είναι τόσο ενοχλητικές και ακόμη και ψυχολογικά επιβλαβείς που ένας «παράγοντας λογοκρισίας» μπαίνει στο παιχνίδι και  μεταφράζει το ενοχλητικό περιεχόμενο του id του σε μια πιο αποδεκτή συμβολική μορφή. Αυτό βοηθά στη διατήρηση του ύπνου και να μας αποτρέπει από το να ξυπνάμε συγκλονισμένοι από τις εικόνες. Ως εκ τούτου, συγχυσμένες και αινιγματικές εικόνες ονείρου εμφανίζονται.

Σύμφωνα με τον Φρόιντ, ο λόγος που αγωνιζόμαστε για να θυμόμαστε τα όνειρα μας, είναι επειδή το Superego δουλεύει. Θα κάνει τη δουλειά του, προστατεύοντας το συνειδητό μυαλό από τις ενοχλητικές εικόνες και επιθυμίες που έρχονται στο μυαλό μας από το ασυνείδητο.

Δουλεύουμε συνεχώς για να εμπλουτίσουμε τον κατάλογο μας με περισσότερα άρθρα βασισμένοι στα δικά σας αιτήματα για να δημιουργήσουμε τον πιο πλήρες ονειροκρίτη online στην Ελλάδα. Εάν έχετε κάποια απορία ή σχόλιο για την ιστοσελίδα μας μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Δείτε τους όρους χρήσης μας.

Greeklish words concerning this website are: oneirokritis, oneira and oneirokriths.

Copyright 2011 - 2012 Ονειροκριτης.eu

Ακολουθήστε μας στο facebook. ονειροκρίτης facebook

θέσε αρχική σελίδα

Η κατασκευή της συγκεκριμένης ιστοσελίδας πραγματοποιήθηκε από την seoko : εταιρεία seo & internet marketing.

Produced by seo, κατασκευή ιστοσελίδας & internet marketing