Ονειροκρίτης, όνειρα ερμηνεία, oneirokritis online

Αναζητήστε στα δεξιά σας με ελληνικούς χαρακτήρες την λέξη για ερμηνεία που επιθυμείτε  και θα σας προταθούν όλες οι λέξεις που υπάρχουν στον κατάλογο του ονειροκριτησ .eu 

Ονειροκρίτης.eu : Συχνές ερωτήσεις για τα όνειρα

Ποιος είναι ο μέσος αριθμός ονείρων που βλέπει ο άνθρωπος σε ένα βράδυ; Ο μέσος άνθρωπος έχει περίπου 3 έως 5 όνειρα ανά νύχτα, αλλά μερικοί μπορούν να έχουν μέχρι και 7 όνειρα σε μια νύχτα. Τα όνειρα τείνουν να διαρκούν περισσότερο, όσο η νύχτα προχωράει. Κατά τη διάρκεια ενός πλήρους ύπνου το βράδυ για 8 ώρες, δύο ώρες από αυτές σχετίζονται με όνειρα.

Παρακαλώ να μου πείτε είναι ασυνήθιστο για ένα άτομο να έχει πολλά όνειρα κατά τη διάρκεια μιας νύχτας; Είναι φυσιολογικό αυτό; Ονειρεύομαι συνήθως δύο ή τρία όνειρα σε μια νύχτα. Δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο για ένα πρόσωπο να έχει περισσότερα από ένα όνειρο τη βραδιά. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό! Το τέχνασμα είναι να θυμόμαστε όλα τα όνειρα μας. Μερικοί άνθρωποι έχουν πρόβλημα να θυμούνται ένα μόνο όνειρο, πόσο μάλλον πολλά όνειρα.

Ονειρεύεται ένα άτομο όλη τη νύχτα; Αν όχι, τότε τι κάνει; Οχι, ένα άτομο δεν περνάει όλη τη νύχτα με όνειρα. Ο άνθρωπος περνά περίπου δύο ώρες, στην κατάσταση ονείρου τη βραδιά. Ένα πρόσωπο κινείται μέσα από τα τέσσερα στάδια του κύκλου του ύπνου κατά τη διάρκεια της νύχτας. Στο τελικό στάδιο του κύκλου του ύπνου (που αναφέρεται ως ύπνος REM) είναι όταν τα όνειρα εμφανίζονται. Κάθε κύκλος του ύπνου διαρκεί οπουδήποτε από 60-90 λεπτά και στη συνέχεια θα επαναλαμβάνεται σε όλη τη νύχτα.

Μπορείτε παρακαλώ να μου πείτε γιατί οι άνθρωποι δεν ονειρεύονται; Όλοι ονειρεύονται! Αυτό είναι ένα επιστημονικά αποδεδειγμένο γεγονός. Οι ερευνητές έχουν δείξει ότι όλα τα ανθρώπινα όντα σε μια μελέτη παρουσίασαν εγκεφαλική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια του ύπνου τους. Ακριβώς επειδή δεν μπορείτε να θυμηθείτε τα όνειρά σας, δεν σημαίνει ότι δεν ονειρεύεστε. Τότε γιατί μερικοί άνθρωποι δεν θυμούνται το όνειρό τους; Αυτό μπορεί να αποδοθεί στην κατανάλωση οινοπνεύματος, ορισμένα αντιβιοτικά, πυρετός, έλλειψη ύπνου, τα υψηλά επίπεδα άγχους, και / ή ασυνείδητη φόβους σχετικά με το περιεχόμενο των ονείρων τους. Μερικοί ερευνητές πιστεύουν ότι ορισμένοι άνθρωποι έχουν γενετική προδιάθεση να ξεχάσουν τα όνειρά τους όταν ξυπνούν.

Είναι τα όνειρα των παιδιών το ίδιο με αυτά των ενήλικων; Αν όχι ποια είναι η διαφορά; Τα όνειρα αντικατοπτρίζουν συχνά τις εμπειρίες μας και τις ανησυχίες της ζωής. Για το λόγο αυτό, τα όνειρα των παιδιών είναι διαφορετικά από τα όνειρα των ενηλίκων. Τα όνειρα των νέων παιδιών (3-5 ετών) συνήθως δεν έχουν κάποια πραγματική ιστορία ή οποιαδήποτε ισχυρό συναισθηματικό περιεχόμενο. Τα παιδιά γύρω από αυτή την ηλικία έχουν συχνά εφιάλτες σχετικά με την μικρή εμπειρία και τους φόβους τους (ξένους, τέρατα, δυνατούς θορύβους, κλπ.) Όντα τα παιδιά φτάσουν στην εφηβεία, τα μοτίβα των ονείρων τους είναι πιο κοντά σε αυτά των μεγάλων.

Είναι αλήθεια ότι ορισμένα όνειρα μπορούν να προβλέψουν το μέλλον; Δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι τα όνειρα μπορούν να προβλέψουν και να σου πουν το μέλλον. Ναι, πολλοί άνθρωποι είχαν όνειρα που τελικά έγιναν πραγματικότητα.  Απλά ασυνείδητα γνωρίζουμε ήδη τι επρόκειτο να συμβεί  έχοντας συλλέξει κάποιες πληροφορίες και φαίνεται σαν το όνειρο είχε προβλέψει το μέλλον. Μια άλλη εξήγηση είναι ότι είναι απλές συμπτώσεις ή είναι η ελαττωματική μνήμη του ονειροπόλου.

Γιατί κάποια όνειρα επαναλαμβάνονται; Όνειρα που επαναλαμβάνονται αποτελούν σαφή ένδειξη ότι με κάποιο ζήτημα δεν έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι ή ότι δεν έχει ακόμα επιλυθεί. Ανησυχίες σας σχετικά με μια συγκεκριμένη κατάσταση που αγωνίζεστε μπορεί επίσης να σας προκαλέσει να έχετε επαναλαμβανόμενα όνειρα.

Τα ζώα ονειρεύονται; Παρόμοια με τον άνθρωπο, όλα τα άλλα θηλαστικά επιδεικνύουν την ίδια δραστηριότητα του εγκεφάλου κατά τη διάρκεια του ύπνου. Όμως, η έκταση και η φύση των ονείρων τους, είναι ένα άλλο ερώτημα.

Πώς μπορούν οι καθημερινές μας δραστηριότητες να επηρεάσουν τα όνειρά μας; Όποτε εσείς καταπιέζετε τα συναισθήματά σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα  να εμφανιστούν στο όνειρό σας. Για παράδειγμα, αν θέλατε να εκφράσετε την οργή σας προς κάποιον και στη συνέχεια δεν το κάνατε, τότε καταστέλλεται ο θυμός σας και μπορεί να εμφανιστεί στο όνειρό σας σε κάποια συμβολική μορφή. Τραυματικές εμπειρίες επίσης μπορούν να επηρεάσουν το περιεχόμενο των ονείρων σας.

Τι σημαίνει να έχω ένα όνειρο μέσα σε όνειρο; Έχοντας ένα όνειρο μέσα σε όνειρο μπορεί να είναι πιο ασφαλείς και πιο αποδεκτός τρόπος για να εκφράσετε τις αισθήσεις σας. Το όνειρο μέσα σε όνειρο σας προστατεύει τον ονειροπόλο να ξυπνήσει. Τέτοια όνειρα αντανακλούν συχνά ένα κρυφό, αλλά κρίσιμο θέμα που θα πρέπει να αναγνωρίσουμε και να αντιμετωπίσουμε.

Είναι δυνατόν να πεθάνει (όχι στην πραγματική ζωή) κάποιος στα όνειρά του; Ναι, είναι δυνατό να βιώσει κάποιος τον θάνατο στα όνειρά του. Όνειρα θανάτου συχνά εμφανίζονται ως αποτέλεσμα της μεγάλης πίεσης που προκλήθηκε από τις σχέσεις, το σχολείο, οι αλλαγές της σταδιοδρομίας, κατάθλιψη ή από την προσέγγιση του  ίδιου του θανάτου. Θάνατος στα όνειρα μπορεί επίσης να θεωρηθεί ως μεταφορά - ως μια νέα αρχή ή μια στιγμή της ανανέωσης.

Δουλεύουμε συνεχώς για να εμπλουτίσουμε τον κατάλογο μας με περισσότερα άρθρα βασισμένοι στα δικά σας αιτήματα για να δημιουργήσουμε τον πιο πλήρες ονειροκρίτη online στην Ελλάδα. Εάν έχετε κάποια απορία ή σχόλιο για την ιστοσελίδα μας μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Δείτε τους όρους χρήσης μας.

Greeklish words concerning this website are: oneirokritis, oneira and oneirokriths.

Copyright 2011 - 2012 Ονειροκριτης.eu

Ακολουθήστε μας στο facebook. ονειροκρίτης facebook

θέσε αρχική σελίδα

Η κατασκευή της συγκεκριμένης ιστοσελίδας πραγματοποιήθηκε από την seoko : εταιρεία seo & internet marketing.

Produced by seo, κατασκευή ιστοσελίδας & internet marketing