ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ

Παρακάτω θα δείτε όλες τις ερμηνείες του ονειροκρίτη σχετικά με τα λουλούδια.

Κάθε είδος λουλουδιού έχει τη δική του σημασία αλλά στα όνειρα δεν μπορούμε να την αποδώσουμε γιατί στα όνειρα δεν υπάρχει μία καθαρή αναγνώριση επειδή δεν τα ξεχωρίζουμε ή τα βλέπουμε μέσα σε κάμπο ή αναμιγμένα σε μπουκέτο ή σαν στολίδια. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι αρκετό να παραμείνουμε στο γενικό συμβολισμό του λουλουδιού. Στην ουσία τους τα λουλούδια είναι ένα σύμβολο του πρόσκαιρου και του μεταβατικού της άνοιξης και της ομορφιάς. Από τη μορφή του το μπουμπούκι του λουλουδιού είναι δέκτης της ουράνιας δραστηριότητας (που συμβολίζεται από τη βροχή και την πάχνη) όπου σε αυτή την περίπτωση το λουλούδι αντιπροσωπεύει την ψυχή και μετατρέπεται σε ένα σύμβολο αγάπης και αρμονίας. Τέλος το χρώμα προσθέτει ένα καινούριο συμβολισμό στα προηγούμενα, είναι αυτό που ενισχύει την ερμηνεία των ονείρων με λουλούδι. 

Εάν περιοριζόμαστε στο να βλέπουμε λουλούδια το όνειρο εκφράζει την ανάγκη μας να γνωρίσουμε μια άλλη ψυχή που θα καλύψει τις ανάγκες τρυφερότητας και γι αυτό το λόγο σχεδόν πάντα προμηνύει την αρχή μιας συναισθηματικής σχέσης, εάν κόψουμε τα λουλούδια σημαίνει ότι αυτή η σχέση θα είναι έντονη και με ανταπόκριση. Εάν τα παίρνουμε από άλλο άτομο είναι μία απόδειξη αγάπης από αυτόν που μας τα δίνει. 

Εάν περιοριζόμαστε στο να μυρίζουμε τα λουλούδια το όνειρο μας αποκαλύπτει ότι αφήσαμε να φύγει μια καλή ευκαιρία. Εάν το βλέπουμε μαραμένο μπορεί να είναι μία ένδειξη ότι η ερωτική μας σχέση φτάνει στο τέλος αφού αντανακλά ψέματα και δυσαρέσκεια. 

Από την άλλη πλευρά παράλληλα με το μήνυμα αγάπης τα λουλούδια μας προειδοποιούν ότι το πάθος κρατάει λίγο και ότι η αγάπη πρέπει να στηρίζεται σε κάτι πιο σημαντικό αφού στην αντίθετη περίπτωση θα εξαφανιστεί όταν σβήσει το πάθος. 

Και σε αυτούς που πιστεύουν ότι είναι αργά για έρωτα αυτό οτ όνειρο τους θυμίζει ότι κάθε χρόνο φυτρώνουν και μαραίνονται πολλά λουλούδια και κανένας χρόνος δεν είναι ο τελευταίος αφού η αληθινή αγάπη έχει πολλούς τρόπους έκφρασης που δεν πρέπει να περιορίζονται σε φυσικούς και εξωτερικούς παράγοντες. 

Εάν το κυρίως χρώμα των λουλουδιών είναι κίτρινα και πορτοκαλί αντανακλούν την ενέργεια της ζωής και της δημιουργίας. Τα κόκκινα λουλούδια εκφράζουν το πάθος και τα κρυφά συναισθήματα και τα μπλε μία ψευδή πραγματικότητα.

Σχόλια (6)

ONEIRO
egw eida oti kathws koimomouna irthe o syntrofos mou kai me ksipnise prosferontas mou loyloydi aspro.. ti na simainei auto?
ΜΑΡΙΑ , May 17, 2012
ΛουλουδΙ στον ύπνο μ
Γεια σας..είδα πως είχα ένα κόκκινο λουλουδι,κ ήμουν σε ένα μέρος σαν συνάντηση,σαν πανηγύρι,κ είχε πολυ κόσμο,κ όπως περνούσαν μου χάλαγαν τ λουλουδι κ εγω έπρεπε οπωσδήποτε όταν φύγω απο εκει να έχω τ λουλουδι,κ παρα τς δυσκολίες κ τς συνοστισμο κατάφερα να το έχω,αλλα ήταν λγ χαλασμένο το κοτσανι..αυτα
Χριστινα , May 31, 2012
...
smilies/kiss.gif
irena , August 11, 2012
καλημέρα
είδα μια φίλη μου να βγαίνει από ένα σπίτι που ήταν ντυμένο με λουλούδια διαφόρου χρώματος αλλά ήταν σαν τις μαργαρίτες κάπως και καθώς έβγαινε η φιλώ αυτή πρόσφερε μια ανθοδέσμη σε μια άλλη φίλη μου που δεν έχουν καμία σχέση κοινή δύο τους... το χρώμα των λουλουδιών ήταν κυρίως λευκά καθώς υπήρχα και αλλά σε μικρό ποσοστό σε όλο το συνόλου.
Δήμητρα , February 15, 2013
Ηλιοι
γεια σας εγω ειδα ενα χοραφι γεματο λουλουδια το ειδιο ειδος ολλα ασπρα η κιτρινα κατι τεοιο σαν ηλιοι ηταν
elenh , April 17, 2013
Λουλουδι
Ειδα στον υπνο μου οτι ημουν σε εναν ανθισμενο κηπο, μερα και εκοψα και μυρισα μια γαρδενια. τι σημαινει??
ελενη , June 23, 2014

Γράψε σχόλιο

μικρότερο | μεγαλύτερο

busy